Три различни литературни четения

(1) Първото беше Голямото поетическо четене (реплика от четенето на поетите-десиденти през декември 1989 г.) в 65 аудитория, на 19 ноември. Започна в 17:00 часа и приключи към 20:00. Участваха над 20 поета от три различни поколения. Имаше нещо непосредствено, въпреки голямата зала.

(2) Второто беше на 24 ноември в Народния театър – част от заключителната културна програма около честванията по случай 120 години Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Участвахме заедно с Александър Шурбанов, Екатерина Йосифова, Цочо Бояджиев, Миглена Николчина и Ани Илков. Диригентът Пламен Джуров предложи „Излизане. Килер“ да бъде съчетано с „Три мимолетности“ от Сергей Прокофиев и успя да дирижира не само „Софийски солисти“ но и самото стихотворение.
Събитието продължи точно час и нямаше никакво размотаване, тъй като се предаваше пряко по телевизията.

(3) Третото предстои; дори все още е в процес на подготовка. Става дума за „Ръкописно четене“ – камерно събитие, на което ще бъдат представени недовършени и непубликувани произведения; ще донеса един шах, различни албуми и вероятно ще има малко музика за илюстрация. Желанието ми е да превърна това четене в част от процеса по редактиране.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *