Юурчок, Абонджий, Кенаров, Радулова, Рошкев

Искам просто да споделя, че лично за мен това беше най-доброто литературно представление, на което съм присъствал. Става дума за 9 юни (събота) в Червената къща. Всъщност – четвъртото събитие от поредицата Страница със сцена – съвместен литературен пърформанс между български и чужди автори.

Мисля си, че ме впечатли не толкова професионализмът (макар че и той не се среща често при четене), а по-скоро, че текстовете, които вече познавах, прозвучаха различно, бяха сякаш в нова среда, подходяща за тях. И си мисля, хубаво е да може човек да създава среда.

Още за Юурчок и Абонджий: http://www.masterplanet.ch.

ПП
Днес (18 юни) след известно търсене най-сетне открих някои от нещата, които Юурчок и Мелинда са правили заедно. Освен това добавих видео при коментарите.

Comments

  1. а кенаров & василева все още продават страхотните дискове на юурчок & мелинда – всичко от десет лева нагоре се приема :) питайте, поръчвайте.

  2. Това е добра новина за всички, които познават Кенаров & Василева. За останалите – стимул за запознанство.

  3. Ето няколко Beatbox изпълнения в стила на Юурчок, тъй като не можах да намеря нещо от самия него. Поне се създава общо настроение. Добавете към него Рошкев, Мелинда, Кенаров и Радулова… Получава се интересно.

    Още за Beatbox-а: http://www.humanbeatbox.com

    Натиснете върху стрелката, за да пуснете видеото

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *